Little Lands web.jpg

little lands hilversum

Project Little Lands is een kleinschalig stadspark gelegen aan de randstad van Hilversum. Zelfvoorzienendheid en duurzaamheid zijn de twee belangrijkste uitgangspunten. Linksboven in het park staan tiny houses. De doelgroep die hier zal komen te wonen krijgen allemaal een regenton en een stuk moestuin. Ook krijgen zij een bakfiets die ervoor zorgt dat zij zich nog steeds door de stad kunnen verplaatsen met bijvoorbeeld boodschappen.

Om de tiny houses liggen stukken moestuin, onder andere bestaande uit strokenteelt. Hieronder een toelichting op deze moestuinvorm:

Door het toepassen van gewasdiversiteit op kleinere schaal ontstaat er meer structuur- en biodiversiteit. Dit zorgt ervoor dat er een minder grote kans is op plagen door hogere stabiliteit van dit ecosysteem. De volgende rotatie zal worden toegepast in het gebied: gras klaver – kool – ui – aardappel – tarwe en peen. Dit is dezelfde rotatievorm die wordt toegepast in onderzoek bij de Wageningen Universiteit. De oogst zal ter beschikking worden gesteld voor de bewoners en het restaurant van het park.

Om het park nog meer te verduurzamen worden materialen toegepast die lang meegaan en tijdloos zijn. Daarnaast worden er in de bestaande bosstroken om het park verjongsgaten gemaakt en voedselproducerende soorten bijgeplant. Ook sluit de beplanting aan bij de leemarme natte zandgrond.

Om de bewoners uit de buurt te betrekken bij het park wordt het bestaande water verder het gebied in getrokken. Wel blijft de privacy van deze bewoners belangrijk. Daarom is er gekozen voor een variatie in waterdiepte, zodat er een rietvegetatie ontstaat. Dit zorgt voor beschutting en nieuwe zichtlijnen. Ook geeft dit een afwisseling in de openheid van het park. De vorm van ophogingen komen verderop in het park terug. Dit versterkt de ruimtelijke samenhang.

Klik op de afbeelding om de PDF te openen voor optimale kwaliteit.

Landschapstructuur

kaart BRUMMEN

In het kader van een schoolopdracht is een landschapstructuurkaart (LSK) van Brummen en omgeving gemaakt.

Vanuit de LSK zijn analyses gedaan om de verschillende samenhangen binnen het landschap te begrijpen.

Klik op de afbeelding om de PDF te openen voor optimale kwaliteit.

LSK Brummen.jpg